Eesti Anastasia Foorum

Autor Teema: Karastamine, talisuplus  (Loetud 994 korda)

Võrgust väljas Lapsesuu

• Admin
  • Super Liige
  • Sugu: Mees
  • ....
Karastamine, talisuplus
« : märts 29, 2009, 10:22:57 pm »
Kas keegi siin foorumis tegeleb karastamisega? Ise pesen ennast külma veega ja peale seda on uskumatult hea enesetunne. Külmakartlikus on ka tunduvalt vähenenud.  Tulevikus tahaks ka talisuplust proovida.

Võrgust väljas LillekeRohus

• Uustulnu
  • *
  • Sugu: Naine
  • ....
Re: Karastamine, talisuplus
« Vastus #1 : august 13, 2009, 02:39:01 pm »
Kas keegi teab kuidas veel peale külma veega karastamise enda külmataluvust suurendada? Ma imestan, et kuidas Anastasia tuleb karmi kliimaga Siberis nii õhukeste riietega toime. Tahaks vähemalt nii karastunud olla, et umbes 10 - 15 kraadi juures saaks veel vaid lühikeste varrukatega särgiga olla :)

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
  • Valguskera :)
    • Eesti Anastasia lehekülg
« Vastus #2 : august 13, 2009, 04:09:39 pm »
Tsiteeri
Kas keegi teab kuidas veel peale külma veega karastamise enda külmataluvust suurendada? Ma imestan, et kuidas Anastasia tuleb karmi kliimaga Siberis nii õhukeste riietega toime. Tahaks vähemalt nii karastunud olla, et umbes 10 - 15 kraadi juures saaks veel vaid lühikeste varrukatega särgiga olla :)

V.Megre küsis ka Anastasia käest, et kuidas tema saab sellise külmaga ilma riieteta olla??? ma ei mäleta enam mida Anastasia täpsemalt rääkis, kuid süü ajas riiete kandmise peale, kuid nagu vanasõna ütleb "Harjutamine teeb meistriks" , kui väga vähese haaval riideid vähem kanda küll siis keha harjub ka natuke madalama temperatuuriga, kuid Anastasia ütles, et sellise külma taluvuse saavutamine tava inimesel on suhteliselt raske... kui keegi leiab koha siis võib siia ümber kirjutada ise ma ei mäleta enam...
« Viimasena muutis: august 13, 2009, 04:10:38 pm postitatud kasutaja Veedalane »
..... ja olen õnnelik

Võrgust väljas Lapsesuu

• Admin
  • Super Liige
  • ....
« Vastus #3 : september 10, 2009, 10:49:55 am »
Mäletan ka seda lõiku A raamatust. Eks ta ongi nii, et me oleme ennast nii sisse mässinud, et keha ei kannata enam külma. Karastamisega tuleb muidugi ettevaatlik ja kannatlik olla.

See video vene talisuplejatest on hea näide kui tugev inimese organism tegelikult on.
Siin räägib üks venelanna, kuidas ta sai isegi vähist lahti läbi karastamise. Nad suudavad olla väga pikka aega jääkülmas vees ja ei pea talvel paksult riietuma.  

http://www.youtube.com/watch?v=5ci2XCKJ4O8&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.kylekeeton.com%2F2009%2F02%2Frussian-video-ice-swimmers-in-russia.html&feature=player_embedded#t=144

http://englishrussia.com/?p=1936 Mees veedab tund aega külmas vees

Ise olen oma karastamise päris unarusse jätnud. Vahepeal muutusin nii laisaks, et pesin ennast ainult mõnusa sooja veega. See nõuab pisut tahtejõudu ennast hommikul kohe külma veega pesema hakata. Pikapeale ma olen muidugi ära harjunud.

Üks asi mis mind alati natuke häirinud on, et emad oma lapsi isegi soojal suvepäeval täiesti sisse mässivad. Kahjuks pole ise lapsevanem ja ei tea ka täpsemalt öelda, kui suur on oht lapsel haigestuda. Selline ennetlik käitumine hoiab last kindlasti suurematest haigustest, aga teisest küljest peaks ju last kohe sünnist peale harjutama ja hoidma tema tervist nii tugevana, kui loodus selle talle andud on. Kindlasti teevad oma töö ka arstid ja teised kaasarääkijad, kes oma teadmistega noori vanemaid hirmutavad.
Usun, et nüüd kus on nii palju kirjandust ja huvitavaid mõtteid õhus, see suhtumine ka järk-järgult muutub. Hetkel tundub, et kui rääkida imiku karastamisest, suhtutaks sellesse kui mingisse brutaalsesse akti.
« Viimasena muutis: september 10, 2009, 12:01:08 pm postitatud kasutaja Laps »

Võrgust väljas Raivo

• Uustulnu
  • *
Karastamine, talisuplus
« Vastus #4 : detsember 04, 2011, 12:58:39 am »
Kas soovid lilleke, hakkame meres ujumas käima, kohe ja nüüd?

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
Karastamine, talisuplus
« Vastus #5 : detsember 04, 2011, 11:03:22 am »
Kas soovid lilleke, hakkame meres ujumas käima, kohe ja nüüd?
Raivo kui sa kutsud inimesi talisuplust tegema, siis võin ka kampa tulla ?!  Muide tegelikult olin ma mõned päevad tagasi jalgupidi lausa jões, natuke aega olles tundus natuke kipitavalt valus, kuid välja tulles väga soe  :)
« Viimasena muutis: detsember 04, 2011, 03:05:58 pm postitatud kasutaja Priit »
..... ja olen õnnelik

Võrgust väljas Raivo

• Uustulnu
  • *
Karastamine, talisuplus
« Vastus #6 : jaanuar 14, 2012, 03:11:58 am »
Hei. Ma pole küll veel merre ujuma jõudnud, kuid käiksin näiteks Pirital, sest sealt saab kiiremini märjana autosse sooja minna...
Kas on siis huvi? Kirjuta raivoorg@yahoo.com

Võrgust väljas anneliblue

• Uustulnu
  • *
Karastamine, talisuplus
« Vastus #7 : jaanuar 25, 2012, 09:55:24 am »
Aga lumel jooksmine paljajalu? tunne nii hea ja jalad surisevad veel terev päeva, lõbus veel pealekauba. algul 3 aastane kartis ja rääkis et külm aga juba harjub. Alustasime paarist sammust, pärast kuuma vanni lapsele jalga punased villased sokid. Punane pidi just vajalik olema ja hästi sooja andma. Endal kuivatan lihtsalt jalad ja villane sokk jalga.

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
Karastamine, talisuplus
« Vastus #8 : jaanuar 25, 2012, 10:01:20 am »
Hei. Ma pole küll veel merre ujuma jõudnud, kuid käiksin näiteks Pirital, sest sealt saab kiiremini märjana autosse sooja minna...
Kas on siis huvi? Kirjuta raivoorg@yahoo.com
Sa oleks võinud tulla meie Laagrisse, seal oli võimalus saunast otse jõkke ujuma minna :)
http://anastasia.ee/2012/01/02/jaanuari-kogunemine/
..... ja olen õnnelik

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
Karastamine, talisuplus
« Vastus #9 : veebruar 07, 2012, 03:31:21 pm »
Ma eile hommikul kuulsin vikeraadiost, kus rääkis Tõnu Jürgenson ka, et inimene kohaneb külmaga. Ta teadis lugu rääkida, kuidas inimene võib kohaneda külmaga niivõrd, et ei ole probleem teha tööd ka palja käsi -30 külmaga. http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1719471
« Viimasena muutis: aprill 08, 2012, 01:07:52 pm postitatud kasutaja Priit »
..... ja olen õnnelik

Võrgust väljas Andres

• Uustulnu
  • *
  • ....
Karastamine
« Vastus #10 : aprill 07, 2012, 02:12:24 pm »
Jagaksin hea meelega oma kogemust :)

Olen talisupelnud vahelduva eduga ~16 aastat ja natuke kahju on inimestest, kes pole seda kunagi proovinud. Aga suur rõõm on nende ~30 inimese üle, kes minuga koos esimest korda on asja ära proovinud (paljud ongi käima jäänud). Sellest saab ikka nii vägeva positiivse laengu, et ei teki üldse mõtetki mingi mõnuaine tarvitamisest.
Sel talvel sai Tartus Emajões (-0.1C) tihti käia lausa 2x päevas ja sellistel päevadel olin täiesti "kuulikindel" ning kõik ettevõtmised lausa lendasid. Unevajadus ka vähenes.
Jääaugu ääres riidest lahti võtmine tundub täiesti mõistusevastane vahest endalegi veel aga kui sellest üle saad ja vees ära käid, siis pärast on ikka hullult hea olla- keha suriseb ja jääb seda kogemust taga igatsema- täiega sõltuvust tekitav tegevus :P
Olen täheldanud, et kui vähemalt 2x nädalas end jääaugus jahutada, siis ei hakka ükski külmetushaigus külge ning rõõmu ja õnne tase on igati kõrge.
Vaimselt mõjub väga vabastavalt teadmine, et võin ükskõik millal käia suplemas ja see mõjub mulle ainult positiivselt :)
Keha kohaneb hästi - praegu pole mingi probleem enam juba null kraadiga õues t-särgi väel liikuda.

Julgege ainult proovida ja Te ei kahetse- tiikidel on veel kevadel kaua jää peal ja siis on õues juba soe  ;)
« Viimasena muutis: aprill 07, 2012, 06:51:40 pm postitatud kasutaja Andres »

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
Karastamine
« Vastus #11 : aprill 08, 2012, 09:57:12 am »
Jagaksin hea meelega oma kogemust :)

Olen talisupelnud vahelduva eduga ~16 aastat ja natuke kahju on inimestest, kes pole seda kunagi proovinud. Aga suur rõõm on nende ~30 inimese üle, kes minuga koos esimest korda on asja ära proovinud (paljud ongi käima jäänud). Sellest saab ikka nii vägeva positiivse laengu, et ei teki üldse mõtetki mingi mõnuaine tarvitamisest...
Siin saab kohe öelda vanasõna, et "Harjutamine teeb meistriks" :) Olen ise enda külma taluvst ka suurendanud kui eluruumide temperatuuri viisin madalaks, kuid nüüd soojades ruumides koguaeg olles on külma taluvus jällegi nõrgenenud... Talisupluseni ma kahjuks jõudnud pole, küll aga talvel saunast tiiki olen küll hüpanud, aga see on natuke teine asi.  ::)

Ise olen ka nüüd inspiratsiooni täis, et hüppa või ise jääauku  :D
« Viimasena muutis: aprill 08, 2012, 02:34:20 pm postitatud kasutaja Priit »
..... ja olen õnnelik

Võrgust väljas Leheke

• Uustulnu
  • *
Karastamine
« Vastus #12 : aprill 08, 2012, 10:16:36 am »
Väga lahe ettevõtmine  :)
.... Vaikuse kohin

Võrgust väljas Kristiinag

• Admin
  • Super Liige
  • Usk, mõte, tegu- nii loome maapealse paradiisi..
Karastamine, talisuplus
« Vastus #13 : aprill 08, 2012, 08:07:58 pm »
Mina olen igal juhul vaimustuses ja nüüd värskelt ka Andrest suplemas näinud, ei saa ma teravast/jäisest veest kaua eemale hoida. ;)

Olen siiani harjutanud jäises vees käimist vaid jalgupidi ning sammunud ka paar talve järjest juba julged sammud lume peal...

Teen ettepaneku teha väike suplusringikene A kogunemisel Sae külas- juhendaja on kohapeal olemas!

Rõõmsaid suplusi!

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
Karastamine, talisuplus
« Vastus #14 : aprill 08, 2012, 08:32:41 pm »
Teen ettepaneku teha väike suplusringikene A kogunemisel Sae külas- juhendaja on kohapeal olemas!

Tahtsin ise ka teha ettepaneku Andresele, et ehk juhendab meil kokkutulekul jää suplust  :)
..... ja olen õnnelik

SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines
imPulse2 © Bloc