Eesti Anastasia Foorum

Autor Teema: Liha tuleb süüa  (Loetud 2800 korda)

Võrgust väljas Leheke

• Uustulnu
  • *
Liha tuleb süüa
« Vastus #30 : juuli 25, 2011, 06:12:49 pm »
Siinkohal meenus ka üks järjekordne tähelepanek mille võks ära mainida,
Kui inimene näeb looma siis reeglina tal ei hakka suu vett jooksma (eranditest ma hetkel ei räägi) Ehk kui kõnnib kuskil siga, lehm või hobune siis inimene ei mõtle, et lööks habad sisse ja kustutaks söögi tungi. pealegi nagu eelpool mainitud siis toores liha ei ole maitsev...
inimene peab seda tugevalt töötlema, et sealt saaks nn hea maitse kätte... väga hästi sõnastas seda ka Luule Viilma
Teie, targad inimesed, tegelete järjest enam enese ja teiste petmisega. Te võtate lihatüki ja – selle asemel, et ta verisena nii nagu ta on, taldrikule panna ja sööma hakata – panete ta hoopis vee või veini sisse likku. Siis peksate haamriga, pikite ja paneerite, kuhjate talle ganeeringud kukile ning asute inteligentse inimse humaanse näoga oma kõhtu täitma. Mõnusa seltskondliku vestluse tagant ei ole kosta looma surmakisa. Vürtside aroomist ei tule laudalõhn läbi.“
Kiskjatega ehk lihasööjatega on teistmoodi ta ei vaja looma söömiseks maitsestamist ja töötlemist, sest tema maitsemeeled on nii ehitatud, et liha oleks toorelt vastuvõetav.
« Viimasena muutis: juuli 25, 2011, 06:14:46 pm postitatud kasutaja MetsaHaldjas. »
.... Vaikuse kohin

Võrgust väljas Siuh

• Uustulnu
  • *
  • Sugu: Naine
Liha tuleb süüa
« Vastus #31 : august 17, 2011, 04:29:01 pm »
Ma arvan, et sellest pole midagi hullu kui keegi sööb liha.
Sellisel juhul aga peaks see pärinema loomalt, keda on heades, armastavates tingimustes kasvatatud... nii nagu vaja.
Muide, mina olen üle nelja kuu lihavaba olnud ja nädal ilma piimatoodeteta. Ma ei hakka rääkimagi, milline kergendus on see kui tead ja julged oma arvamusele kindlaks jääda.
Sest kuna varem ma ei osanud end põhjendada, jätsin edasi lükkamisele selle otsuse.
Mul on ka hästi hea sõber, kes mind teavitas neis asjus.  :)

Võrgust väljas Naheeta

• Uustulnu
  • *
Re: Liha tuleb süüa
« Vastus #32 : september 21, 2011, 02:46:42 pm »
  • kui inimene ei söö liha siis jääb ta nõrgaks, kuna lihast tehakse muskleid.

( ma ei tea millest se tuletatud on, kuid lihakäntsakas ei võeta ning ei suruta lihastesse vaid keha ise ehitab neid erinevatest toitainetest)

Lihast küll musklid ei kasva, ei tea kas siis kitselised söövad kuskil salaja liha.?
« Viimasena muutis: september 24, 2011, 09:29:59 am postitatud kasutaja Priit »

Võrgust väljas iidala

• Uustulnu
  • *
Liha tuleb süüa
« Vastus #33 : september 22, 2011, 12:32:51 am »
3 aastat taimetoitlane olnud. Selle ajaga allavõtnud: 5 kilo. Miks? sest taimetoitlaseks hakates tõusis minu üldine energilisus ning hakkasin rohkem sporti tegema. Ühtlasi hakkasin palju tasakaalustatumalt toituma, sest liha süües ei jälginud eriti, mida ma söön ja mida toit sisaldab. Taimetoitlasena mitmekesistus toidulaud 10 kordselt ning nüüd söön ainult külluslikku taimset mahetoitu ja tõusen ja säran iga päev nagu päike zahaara kõrbes.
Lihased? On. Elujõud? Suurem kui kunagi varem. Vajalikud ained kehas? Olemas!
Lisaks kuulub minu igapäeva tegevuste hulka tihe suhtlus loomadega igal tasandil (füüsiline suhtlus, tervendamine, emotsionaalne seotus, telepaatiline-psühholoogiline suhtlus, suhtlus unenägude tasandil, suhtlus teistel sagedustel) ja võin 100% kindlusega öelda, et looma süüa on sama "arukas" kui oma kõrgem õpetaja või parim sõber nahka pista. Neist on meile elusana palju rohkem tuge ja abi ning kes vähegi soovib, saab neilt õppida suurimaid õppetunde siin elus. Eriti totter tundub looma söömine selle valguses, et inimese keha tõepoolest saab ka ilma hakkama ja mitte ainult hakkama..ilma on kehal kergem!
Samuti ei mõista ma "söön ainult vabapidamise liha või looma, kes on kasvanud sõbralikus õhkkonnas" suhtumist. Et sõbrale, kes sind usaldab on okei nuga selga lüüa aga loomale, kes sind ilmselt niisamagi juba ei salli kehvade elutingimuste tõttu, ei ole? Miks inimene küll kõike alati ainult iseenda vaatevinklist vaatab ja end "looma kingadesse" ei suuda asetada? Tegu on TEADLIKE kõrgemate olenditega siin maakeral mitte meie toidulauaga. Oleks aeg sellest ignoratnsuse unest juba ärgata ja vastuvõtta see kingitus, meie täisväärtuslike sõprade näol.  (:

See teema on väga sütitav. Ma muidu olen rahumeelne inimene.... (:

Võrgust väljas Mafepp

• Uustulnu
  • *
  • Sugu: Mees
Liha tuleb süüa
« Vastus #34 : detsember 22, 2011, 02:01:35 am »
Inimene on loodud taimetoitlaseks ja see on piisavalt teaduslikult tõestatud, lihtsalt googeldage veidi rohkem viimase 5-10a teadusartikleid. Teiseks kulutab ühe lihatoidu lauale jõudmine 5-50 korda rohkem energiat ja joogivett kui taimse roa. Vihmametsade kadumine üle maailma on otseselt seotud liha tarbimisega, sest on vaja maad ja põlde loomadele ning energiat puidust. Rääkimata magevee raiskamisega, mis on praeguseks hetkeks maailmas palju hinnalisem kui nafta ja kuld. Ärge olgem laisad ja uurige rohkem - süvenege asjadess tõsisemalt.

Võrgust väljas Priit

• Admin
  • Super Liige
  • Sugu: Mees
  • Valguskera :)
    • Eesti Anastasia lehekülg
Liha tuleb süüa
« Vastus #35 : detsember 22, 2011, 10:25:54 am »
Inimene on loodud taimetoitlaseks ja see on piisavalt teaduslikult tõestatud, lihtsalt googeldage veidi rohkem viimase 5-10a teadusartikleid. Teiseks kulutab ühe lihatoidu lauale jõudmine 5-50 korda rohkem energiat ja joogivett kui taimse roa. Vihmametsade kadumine üle maailma on otseselt seotud liha tarbimisega, sest on vaja maad ja põlde loomadele ning energiat puidust. Rääkimata magevee raiskamisega, mis on praeguseks hetkeks maailmas palju hinnalisem kui nafta ja kuld. Ärge olgem laisad ja uurige rohkem - süvenege asjadess tõsisemalt.

Väga hea kokkuvõte !
..... ja olen õnnelik

SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines
imPulse2 © Bloc